SEO OPTIMALISATIE VOOR WEBSITE EN BLOG

SEO OPTIMALISATIE VOOR WEBSITE EN BLOG

Je hebt een prachtige website met krachtige teksten en een sterke call-to-action. Super. Maar hoe zorg je er vervolgens voor dat je meer bezoekers krijgt? Meer bezoekers verhogen de kans op meer verkopen. Meer website bezoekers kun je positief beïnvloeden met het optimaliseren van je SEO waardoor je hoger in Google komt.

Wat is SEO?

De term staat voor Search Engine Optimalisation, dat betekent heel simpel gesteld dat wanneer je op zoek gaat naar een zwart jurkje en jij biedt zwarte jurkjes aan op je website dat je dan in no time bij jou terecht komt. Dat resultaat kun je beïnvloeden door aan de achterkant van je website bepaalde termen toe te voegen of aan te passen. Het is een combinatie tussen veelgezochte zoektermen, de kans dat jij op een van die termen hoog kan scoren in Google en saleswise slimme teksten.

En hiermee krijg je organisch meer bezoekers, dat is onbetaald, en zorgt voor letterlijk meer winst. Echt een must wanneer je via je website meer mensen aan wilt spreken.

Waar start je met sterke SEO instellingen?

SEO optimalen is een langlopend proces van onderbouwd onderzoek waarbij je je strategie gaat testen om vervolgens continu te verbeteren.
Hieronder zie je ons stappenplan. Waarschijnlijk weet je allang dat onderzoek naar goedbezochte zoektermen stap 1 een. Maar stap 2 is nog belangrijker en wordt vaak vergeten. Net als stap 5. Dat is niet gek, dat is specialistenwerk.


Wat zijn nou saleswise slimme teksten?

Stel je biedt zwarte jurkjes aan en de kans dat je op deze zoekterm bovenaan in Google komt is relatief aanwezig omdat je concurrent hier steekjes laat vallen dan heb je een hoop opties voor de titel van je pagina. Welke spreekt jou aan?

-Overzicht van verschillende zwarte jurkjes voor dames
-Zwarte jurkjes van maat 34 tot 42 geschikt voor elk lichaam
-De best verkochte zwarte jurkjes van Nederland voor elke gelegenheid
-De top 10 zwarte jurkjes waarin je oogverblindend slank lijkt

Je snapt dat je in de huid moet kruipen van je klant. Dat niet alleen, je moet de belofte waarmaken en daarmee leg je de lat voor jezelf ook hoog. Dan komt je expert status weer om de hoek kijken en daarmee ook het vertrouwen. Precies de twee ingrediënten die een klant nodig heeft om tot aankoop over te gaan.

Voorbeelden van aansprekende SEO pagina titels:

Heel flauw om juist deze pagina als voorbeeld te nemen. Hoe ben je hier terechtgekomen en waarom lees jij nu deze pagina? Waarschijnlijk omdat je hoger in Google wil komen om uiteindelijk je doel te bereiken: meer omzet uit je website halen! Meer acquisitie!

Helaas kan ik niet zomaar een voorbeeld nemen van een willekeurig bedrijf. Maar stel jij wil beter worden in Acquisitie. Zoek jij dan naar praktische tips die je direct kunt toepassen? Of zoek je naar theorie? Daarom is het zo belangrijk je klant echt te leren kennen en een passend aanbod te maken.

Meer verkopen met bloggen?

Ja! Bloggen kan als bonus werken om beter vindbaar te worden in Google.   Het werkt zelfs zo dat als je blog vaak bezocht wordt, Google jouw website hoger plaatst in de zoekresultaten zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Google registreert dat je website aantrekkelijk is voor gebruikers en dat wordt beloond. Hoppa! Wil je echt meer verkopen met bloggen, zorg dat je een hidden sales funnel toevoegt aan je blog met een duidelijke actie op het eind. En schrijf monsterblogs!

Wat zijn monsterblogs?

Wil je het maximale uit je blog halen, schrijf dan XL blogs die vol zitten met kwaliteit. Monsterblogs hebben een titel waar je doelgroep van smult. Met gedegen SEO onderzoek kun je achterhalen wat je volgers willen lezen! Daarnaast maak je goed gebruik van tussenkoppen. In je blog voeg je foto’s en video’s toe. Open deur toch? Maar wist je dat ik 80% van mijn klanten via mijn blogs in contact met mij zijn gekomen? Wat zou dit voor jou kunnen betekenen?

Wat kan SEO optimalisatie voor je betekenen?

Als eerste wordt je beter gevonden in online zoekmachines zoals Google. Ten tweede zorgt  het ervoor dat jij meer inzicht krijgt in de wensen van je klant. Hoe beter je daarop kunt inspelen hoe groter jouw toegevoegde waarde. Dat vergroot je expert status en het vertrouwen dat de klant in je heeft. Dit zijn precies de 2 ingrediënten om over te gaan tot verkoop.


Wat doen we voor jou:

  • SEO onderzoek
  • Unieke titels met meta beschrijving bij elke pagina
  • SEO content advies en copywriting
  • SEO onderbouwde (monster) blogs

Kan jij hulp van ons gebruiken om hoger in Google te komen en met de uitdagende pagina titels meer bezoekers te trekken? Neem contact op om met ons te sparren!