SOCIAL MEDIA UITBESTEDEN

SOCIAL MEDIA & COMMUNITY BUILDING

Natuurlijk wil je onafgebroken communiceren met je klanten. Om je sales hoog te houden, om zichtbaar te blijven en om continu van je klanten te blijven leren. Ondertussen wil je ook nog blijven groeien als community. Elke post die je maakt moet goed zijn, want krijg je geen reacties dan verschijn je steeds minder op de tijdlijn van je klant. Auch, dat legt de lat hoog. En laten de ontwikkelingen op social media zo snel gaan waardoor het bijna een dagtaak wordt wil je goed bijblijven. Laat dat bijbenen maar aan ons over. Wij doen dat graag voor je, zodat jij je kunt focussen op hetgeen waar jij het meest blij van wordt en ook gewoon het beste in bent. Laten we wel eerlijk blijven.

Wij weten wat er speelt en wat er nodig is om in jouw markt boven te blijven drijven. De tijd van een paar keer posten per week is voorbij. Hoe zorg je dat je bijblijft en op iedere golf mee kan bewegen? Van Messenger bots tot aan adverteren via Instagram, kijkend naar jouw doelgroep(en), waar bevindt deze zich? En hoe kan je ze het beste bereiken?

Wie is je doelgroep en op welk medium bewegen zij zich? En hoe voelen zij zich het meeste aangesproken?

Aan jou de keuze, volg je de trends of zet je in op een stabiele golfbeweging naar boven? Goed gebruik maken van social media met je bedrijf vergt een strategie, duidelijke doelstellingen en een content planning. En wat ook nog weleens vergeten wordt toe te voegen aan dit plaatje, testen, bijschaven en nog eens testen. Het heeft tijd nodig voordat je jouw doelen behaalt en een optimale conversie draait. Voordat mensen klant worden moeten ze je eerst vertrouwen en overtuigd zijn van je kunde, geloven dat jij een expert bent binnen jouw branche.

Hoe kun je die expertise en dat vertrouwen versnellen?

Consistent posten van grote waarde. Niet te vaak, maar gedoseerd! Ja echt, je kunt soms beter minder doen maar met een grootse impact dan dagelijks plichtsgetrouw posten. Ik hoor je denken, tja impact maken roept iedereen, maar hoe dan? Interactie! Als wij aan de slag mogen voor jouw bedrijf zoeken we eerst uit wat je doelgroep wil horen van je.

We maken posts die voldoen aan een van de volgende eisen:
-Een post die je echt raakt en laat nadenken
-Een post waarbij volgers direct iets met jouw advies kunnen doen
-Een post die zoveel verlangen oproept onder je volgers dat ze in actie willen komen
-Een post waarbij we vragen om hulp van je volger
-Een post waarbij je volgers exposure krijgen

De ‘what’s in it for me’ bij elke post moet hoog zijn voor jou maar nog hoger voor je volger / connectie / klant! En daar maken we het verschil. Veel bedrijven denken nog te veel als eerste vanuit hun eigen positie. En pas in de tweede plaats aan wat de klant nodig heeft en wat ze daarin voor waarde kunnen bieden. Als je de switch maakt en de klant op nummer 1 zet in je social media uitingen, dan maak je de stap kleiner om van volger je klant te worden.

Onze NO GO’s in social media posts

Wat wij niet niet doen is aan de oppervlakte blijven. Emotie, lef en uitdagen is de sleutel tot succes en interactie dus zoeken we continu diepgang op. Wat wij niet doen:
-Een enkele tip plaatsen zonder volledige achtergrond en uitleg
-Een open deur intrappen met advies
-Een mooie quote. Ook al is het design prachtig
-Zomaar een leuke foto
Waarom doen we dat niet? Simpelweg omdat jij hier geen rendement mee haalt!

De krachtigste posts zijn altijd degene waarbij je dicht bij jezelf blijft. Als jij echt bent breng je de juiste emotie over bij je boodschap en dat komt binnen. Laat dat nu net ook de trend zijn voor 2018. Echtheid. We zijn steeds meer online en prikken door alle nepheid heen. We worden alleen geraakt of we merken een post alleen op als het iets met ons doet.

Impact versnellers waar we dol op zijn

1 Video! Het beste medium waarbij je kan bouwen aan vertrouwen, aan een klik en je expertise uitdragen. We helpen je met een script voor een goede video, of videoserie die je bijvoorbeeld als vlog kan opnemen. Natuurlijk maken we hier ook korte Insta-stories van. Daarover lees je hieronder meer.

2 Facebook blogs bestaande uit uitgebreide content die afsluit met een actiepunt en die je vervolgens ook op je website kunt plaatsen.

3 Weggever met een koppeling naar je nieuwsbriefsysteem, zodat wanneer jij op jouw website je naam en e-mailadres achterlaat je direct de weggever in je mailbox ontvangt.

4 ‘How-to’ visuals zoals stroomschema’s en grafische verduidelijking dat in een oogopslag de boodschap helder wordt.

De social media op een rijtje

 LinkedIn
Een zakelijk online platform met ieder jaar meer groeipotentie. Nederland is al jaren een van de drie grootst groeiende landen van Europa. Persoonlijke accounts hebben de meeste potentie om te groeien, samen met een pagina van je bedrijf kun je zorgen voor een goede kruisbestuiving. Onderzoek samen met je team hoe jullie samen LinkedIn het effectiefst in kunnen zetten. En natuurlijk zijn er mogelijkheden rondom advertenties.

Facebook
Facebook gaat sneller dan ooit, er wordt maandelijks steeds meer advertentiebudget ingezet door bedrijven, de vraag is dan vooral: hoe zorg je dat je in een verzadigde markt blijft opvallen? Ook veranderen de algoritmes bijna maandelijks. Algo-wat? De algoritme houdt in dat wanneer je iets post dat dit niet standaard bij je volgers terecht komt. Hoe kan je ervoor zorgen dat je zo zichtbaar mogelijk bent en blijft? De mogelijkheden rondom live broadcasten zijn ook steeds uitgebreider. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij kijken met onze frisse blik met je mee waar jouw groeipotentie zich bevindt.

Instagram
Een steeds grotere groep bedrijven kent haar weg op Instagram, een markt die op ontploffen staat. Er worden steeds meer advertenties ingezet op Instagram en het gebruik maken van Insta Stories door bedrijven wordt steeds populairder. De interactie is vele malen groter dan op Facebook. Dus als je een merk op wilt bouwen, zet dan zeker in op Instagram. Insta Stories zal in 2018 alleen nog maar een grotere groei doormaken. Dit heeft te maken met de trend Ephemeral content. Dat houdt in dat de content binnen 24 uur verdwijnt. Hiermee wordt je nieuwsgierigheid getriggerd. Iets wat beter werkt dan pushmarketing. Ben jij al op de hoogte hoe je Insta stories effectief kunt toepassen voor je bedrijf?

Zaaien, planten van ideeën en koesteren van je groei, dat is waar wij voor staan

Of je nu wilt investeren in een goede strategie en de uitvoering zelf in handen wilt houden of het complete plaatje uit wilt besteden, wij zijn er voor je. Hoe zorg je dat je bij jezelf blijft als ondernemer en toch je eigen weg kiest? Wij gaan graag met je in gesprek.


Wat kun je aan ons uitbesteden:

  • Je volledige social media communicatie inclusief grafische vormgeving
  • Planning en strategie van salesactiviteiten
  • Ideeën – Creative direction binnen je budget
  • Community building
  • koppelingen met optin pages, weggevers en online academie
  • SEO ondersteunde (monster) blogs voor je website die wij omzetten tot posts
  • Ondersteuning bij video en vlog
  • Social media adverteren

Samen maken we een social media groeiplan en brengen we de bovenstaande onderdelen in kaart. Wil je een goede planning maken rondom je salesactiviteiten en je advertentiebeheer hierin meenemen, dat kan. We hebben ervaring in het uitzetten en beheer van Facebookadvertenties. Met onze saleservaring zorgen we dat je investering zich meervoudig terugbetaalt. Sterke teksten met idem beelden? We got you.

Wij staan voor functionaliteit verwerkt in design. En we geven je ook graag advies hoe jij met jouw bedrijf een eigen community kunt bouwen en laten groeien.

Boek een online Skype sessie en we kijken graag met je mee waar op dit moment jouw grootste groei kapitaal en potentieel zich bevindt.