EEN STERK VERDIENMODEL NEERZETTEN

EEN STERK VERDIENMODEL NEERZETTEN

Een passief inkomen, rijk worden via het internet en dat alles met een werkweek van maar 4 uur. Yeah right. Is dit haalbaar? Hoe dan? Wij geloven dat je een grote stap hierin kunt zetten met een sterk verdienmodel. Steeds meer ondernemers claimen dat het mogelijk is om tot grote hoogten te groeien met behulp van een passief inkomen. Slapend rijk worden was nog nooit zo makkelijk. Wij onderzoeken graag de mogelijkheden voor jouw onderneming. Wij geloven dat een verdienmodel op maat gemaakt mag worden zodat het perfect aansluit bij jouw bedrijf, je doelgroep en je doelstellingen.

Je verdienmodel is het totaalpakket aan producten en/of diensten die je aan je klanten aanbiedt en waarmee jij inkomsten genereert. Volgens de theorie zijn er enkele vaste vormen mogelijk maar die zeggen nog niks over hoe sterk zo’n model is. Je weet alleen dat jouw verdienmodel sterk is door het te testen en aan te scherpen. Een vooronderzoek helpt, kijken naar wat je collega’s doen, onderzoeken wat past bij je doelgroep.

Waar start je met het neerzetten van een sterk verdienmodel?

We maken onderscheid tussen inkomen uit werkuren en slapend rijk worden. Met inkomen uit werkuren zit je ergens tegen een max. Meer uren dan dat je kunt werken kun je niet verdienen. Dus een geldboompje planten wat voor jou werkt is slim. Dat geldboompje is een mogelijkheid om te verkopen zonder limiet. Vraag je meer per uur, ga je combineren, ga je automatiseren of ga je online verkopen?


Belangrijke vragen die erbij komen kijken zijn:
Wat vindt je het leukste om te doen?
Waar liggen er kansen in de markt?
Kun je je specialiseren? Een niche kiezen en daar pro in worden?
Zijn er mogelijkheden om op te schalen?
Met welk concept plant jij een zaadje voor een geldboom?


Opschaalmogelijkheden

We denken graag met je mee hoe jij jouw boompje kunt planten en kunt laten groeien. Enkele voorbeelden die hierin een onderdeel kunnen zijn: een online programma dat op ieder moment kan starten, dat zodra iemand een aankoop doet hij of zij direct kan starten. Een webshop met e-books of andere online diensten die je een keer samenstelt en dan daarna geen werk meer aan hebt. Een op een diensten ombouwen tot een dienst dat je aan kan bieden aan grotere groepen. Locatie onafhankelijk werken helpt ook, je kunt samenwerken met anderen, een team om je heen verzamelen. Werk uitbesteden kan ook helpen met opschalen en het verhogen van je prijzen. Heel specifiek je doelgroep bepalen en daarin een divers aanbod aanbieden, een exclusief aanbod voor je vip klanten, en een wat algemeen aanbod dat doorlopend verkocht kan worden en een aantal gratis diensten.

Wat ook werkt is het aangaan van affiliate samenwerkingen. Daarin creëer je samen die gewenste olievlek. Wat is een afffilate samenwerking? Je verzamelt partners om je heen die in jouw branche werkzaam zijn en je gaat elkaars aanbod aanbieden. Wanneer jouw dienst bij partner x wordt verkocht, dan ontvangt je partner een percentage van de verkoop. Dit wordt veelal gedaan door middel van aanbiedingen in mails, via websites. Goede investeringen leveren meer op dan een gevulde spaarpot.

Wij kijken graag met je mee waar jouw groeipotentie zich bevindt om tot een grote sterke stabiele boom te groeien.

Wat als je geen sterk verdienmodel hebt?

Je mist dan de basis om onafgebroken te kunnen groeien. Je zal dan een plafond hebben tot waar je kunt groeien. Plus het groeien gaat langzaam. Vaak zijn dit de ondernemers die keihard werken om om net rond te komen. Dus echt hard werken uit bittere noodzaak. Een sterk verdienmodel als basis maakt het mogelijk om de stap te maken van rondkomen, naar onafhankelijkheid en uiteindelijk financiële vrijheid.

We hadden je nu graag wat van onze cases laten zien maar vanwege privacy van onze klanten kunnen we dit helaas niet doen. Wil je je verdienmodel testen of wil je hulp bij het neerzetten van een sterk verdienmodel? Contact ons!