WEBDESIGN MET SALESFUNNEL EN SEO

WEBDESIGN MET SALESFUNNEL EN SEO

Na jaren websites gebouwd te hebben ontdekten we al snel, met alleen maar een mooie website en goed geschreven teksten kom je er niet. Veel bedrijven laten kans na kans liggen op hun website om de stap naar verkopen te maken. Wil jij je website als visitekaartje, of als salessoftware?

Hoe zorg je ervoor dat je websitebezoeker klant wordt?

Het lijkt zo’n simpele stap maar bij het bouwen van een nieuwe website denken we vaak alleen praktisch. Welke foto’s moeten er op de website en welke teksten. We zoeken een webdesigner die het ontwerp maakt en laten hem in elkaar zetten door een webbouwer.
De klant is zelf verantwoordelijk voor de content (teksten) die een seo-copywriter mag schrijven en als je pech hebt mag je hem achteraf ‘zelf vullen’.

Maar waar in het verhaal komt er nu die sales expert bij die met een salesoog de SEO, het gebruiksgemak van je site en de stappen tot aankoop checkt? Zo zonde! Hier liggen je kansen voor het grijpen.

Wij starten bij SEO onderzoek. Hierdoor vormt zich automatisch een hoeveelheid pagina’s voor je website. Vervolgens schrijven we alle webteksten in een salesfunnel. Nu zijn we ready steady voor het ontwerpen van een basis voor de website waarna we kunnen bouwen. Uiteindelijk voegen we design toe. De hele focus van je website verandert hiermee. Het draait allereerst om je bezoeker en niet meer alleen om wat jij als bedrijf wil laten zien. Het draait om de beleving en legt de weg open naar een volgende stap, en uiteindelijk volgen alle stappen zich op richting een verkoop.
We hebben onszelf deze methode aangeleerd waarbij we focussen op sales in je website, zodat je website nieuwe klanten oplevert.

Wat is een salesfunnel precies?

Een salesfunnel maakt van je website geen visitekaartje maar salessoftware die voor jou werkt. Een salesfunnel bestaat uit de stappen die je klant neemt op je website waarbij content en doorklikken uiteindelijk leidt tot een actie richtingverkoop. Je kunt het zien als een reis waarmee je jouw websitebezoeker meeneemt in jouw wereld en begeleid in de stappen die jij wilt dat je bezoeker zet, steeds een stapje dichterbij jouw product of dienst.

Je geeft met een krachtige salesfunnel een eenvoudige oplossing voor iets waar je klant behoefte aan heeft. Heeft je klant er geen behoefte aan, dan klikt hij niet door.

Ik benoem express eenvoudig omdat eenvoud een website veel krachtiger maakt! Deels zit de funnel verstopt in het doorklikken van pagina’s waardoor je heel nauwkeurig een aanbod kunt doen. Een sterke salesfunnel zit geïntegreerd door je hele website om het gebruiksgemak optimaal te maken. Elke pagina heeft slechts één focus. Bye bye uitgebreide menu’s, complexe footers en drukke homepages.

Hoe bouwen we je website:

 1. We starten met SEO onderzoek
 2. De SEO, sales en gebruiksvriendelijkheid bepaalt de hoeveelheid pagina’s
 3. Dan bepalen we de structuur van je site met de grootte van het menu en de doorklikmogelijkheden > de webfunnel die jouw klant doorloopt
 4. We schrijven van alle content in salesfunnel
 5. De webbouw kan beginnen
 6. We maken het geheel af met webdesign

Wat doen we:

 • Webdesign en webbouw
 • SEO content en copywriting
 • Je website voorzien van salesfunnels
 • Optin pages, leadpages en inschrijfpagina’s die koppelen met automail
 • Logo ontwerp en huisstijl